Stora Skidspårspriset 2019 går till John Tellestedt, GarphyttanStora Skidspårspriset delas i år ut för tionde gången i ordningen. Priset är instiftat Skidspår.se och Svenska Skidförbundet och delas varje år ut till en person eller grupp av personer som gjort stora insatser för att tillhandahålla preparerade längdskidspår.

Vi vill genom detta pris uppmärksamma personer som ägnar en stor del av sin fritid på att tillhandahålla preparerade skidspår. För att kunna bli nominerad krävs att personen/personerna arbetar ideellt med att preparera skidspåren samt verkar för att spårstatusen görs tillgänglig för allmänheten på Skidspår.se

I år nominerades över 80 spårmakare. Juryn har som vanligt haft ett mycket svårt arbete. Till slut enades juryn om att Stora Skidspårspriset 2019 tilldelas John Tellestedt från Garphyttan utanför Örebro med följande motivering:

"En duktig spårmakare behöver i dag besitta flera färdigheter. Det räcker inte med att kunna göra bra spår.
Eftersom skidspår är en färskvara, behöver man också kunna informera om spårens status.
Att dessutom kunna erbjuda spår som passar såväl Vasaloppsåkare, barnfamiljer och pensionärer är ytterligare en konst.

Alla dessa färdigheter besitter årets vinnare av Stora Skidspårspriset: John Tellestedt i Garphyttan utanför Örebro. Han har genom sitt uppoffrande arbete med spåren lyckats få nästan en hel by på skidor.

John tillhör själv den yngre generationen ideellt arbetande spårmakare som är så viktig för framtiden. Lika viktigt för framtiden är att våra barn lockas ut i spåren, både för folkhälsan och för svensk längdskidåkning. Det gör John bland annat genom att skapa roliga stationer i naturen för barnen att se fram emot under åkningen.

John bidrar på detta sätt till att skapa ett längdskidåkningsintresse även för våra yngre. Det ger en större bredd vilket också brukar ge en bättre elit på sikt. Vilken i sin tur inspirerar barn och ungdomar.

Det blir en god cirkel - och sådant ger hopp för framtiden!"


Prisutdelningen sker som vanligt i Mora i samband med prisutdelningen för Vasaloppet.
Copyright 1995-2024 Skidspår.se
Text eller innehåll får ej kopieras, publiceras
eller återges utan vårt tillstånd.
Site by Westling IT